Ochrana životného prostredia v chudobných štátoch ako predpoklad zníženia chudoby - Mafuta-Diyezwa, Virginia
Vzťah životného prostredia a pôdy. Vzťah životného prostredia a priemyslu. Dôsledky priemyselnej činnosti na životné prostredie. Chudoba ako príčina úbytku lesov - príklad Afrika. Podpora vidieckeho regiónu ako faktor boja proti chudobe. Opatrenia, ktoré musia africké vlády uskutočniť s cieľom zabrániť ďalšiemu ničeniu lesov, nevyhnutnosť zlepšenia sociálno-ekonomických podmienok obyvateľov.