Ruská spolupráce s Čínou: proti USA na dvou frontách - Kratochvíl, Petr
Vývoj vzťahov Rusko - USA - Čína po septembri 2001. Orientácia ruskej zahraničnej politiky na krajiny Strednej Ázie. Hlavný nástroj spolupráce Ruska a Číny v Strednej Ázii - Šanghajská organizácia pre spoluprácu (ŠOS). Rastúce protiamerické zameranie ŠOS. Východná Ázia ako čínska priorita. Limity rusko-čínskej spolupráce.