Vysokoškolské vzdelávanie v globalizujúcom sa svete - Plavčan, Peter
Úlohou vysokých škôl je tiež predvídanie vývoja spoločnosti vzhľadom na globalizujúci sa svet. Globalizácia sa stala kľúčovou ideou pre ekonomické teórie a prax a akademické diskusie, jednou z ktorých je diskusia o ďalšom vývine vzdelávania. Definície globalizácie. Pôsobenie globalizácie na spoločenský vývin. Charakteristika novej ekonomiky. Globalizácia a vysokoškolské vzdelávanie. Internacionalizácia vysokoškolského vzdelávania -kladné a záporné stránky.