Problematika inflácie v teórii a praxi monetarizmu - východiská, skúsenosti a perspektívy - Gonda, Vladimír
Monetaristická teória inflácie. Implikácie pre menovú politiku centrálnej banky. Skúsenosti z realizácie monetaristických hospodársko-politických odporúčaní. Hodnotenie perspektívy monetarizmu.