Nová fakulta - veľký záujem o absolventov - Hvizdoš, Ladislav
Interview s dekankou Fakulty medzinárodných vzťahov - prof. Ing. Ľudmilou Lipkovou, CSc. Vstupom do EÚ Slovensko získalo určité obmedzenia i celý rad výhod. Katedry a ich zameranie na FMV. Špecializácia fakulty na prípravu odborníkov pre inštitúcie EÚ. Spolupráca so zahraničnými univerzitami a odborníkmi pri príprave a rozpracovávaní obsahového zamerania predmetov. Najintenzívnejšie vzťahy v rámci EÚ, výmena učiteľov a študentov. Inštitúcie, s ktorými buduje fakulta kontakty v slovenskom prostredí. Študenti a ovládanie cudzích jazykov. Približovanie umenia diplomacie študentom na fakulte. Program ďalšieho rastu a vzdelávania učiteľov, doktorandské štúdium. Možnosti publikovania na fakulte.