Ekonomika postsovětského Ázerbájdžánu - Černý, Filip
Analýza ekonomiky Azerbajdžanu po získaní nezávislosti v r. 1991. Postupná hospodárska obnova od polovice 90. rokov. Vývoj a štruktúra hrubého domáceho produktu. Hospodársky rast zabezpečený investíciami do ropného priemyslu. Inflácia a ceny - z hyperinflácie do miernej inflácie. Ropa ako hlavná zložka zahraničného obchodu. Transformácia poľnohospodárstva. Nízka zamestnanosť v priemysle. Azerbajdžan - zaujímavá investičná príležitorť pre ropné spoločnosti.