Médiá ako súčasť politiky na vytváranie imidžov - Nagyová, Izabela
Vybrané prípady, ktoré ilustrujú spôsob vytvárania imidžu USA doma a vo svete (v období prezidentovania dvoch republikánskych šéfov Bieleho domu R.Reagana a G. W. Busha) s cieľom upevnenia zahraničnopolitických a ekonomických záujmov tejto veľmoci vo svete. Príspevok vznikol na základe štúdia kníh amerického a českého autora a článkov, ktoré zaznamenali zahraničnopolitickí novinári v slovenskej a zahraničnej tlači. V USA sa politika čoraz viac stala súbojom na vytváranie imidžov než ideí. Princípy spolupráce tlačového oddelenia Bieleho domu s médiami. Manipulácia záplavou informácií. Propagačná kampaň o El Salvadore. Zrežírované spravodajstvo o Granade. Podporu súčasného amerického prezidenta podkopáva najmä Irak. Jednotlivé materiály, ktoré autorka príspevku preštudovala a osobné rozhovory s poprednými americkými žurnalistami obsahujú zo žánrového hľadiska nielen spravodajské, ale aj komentatívne prvky.