Empirický bayseovský bodový odhad parametra Poissonovho rozdelenia - Kotlebová, Eva
Význam Poissonovo rozdelenia pri modelovaní stochastických procesov. Matematicko-štatistická podstata bayesovskej indukcie. Porovnanie bodového odhadu parametra Poissonovho rozdelenia z pohľadu klasickej štatistiky a prostredníctvom empirického bayesovského prístupu.