Použitie jednoduchých metód viacrozmerného porovnávania pri analýze životnej úrovne krajov Slovenskej a Českej republiky - Labudová, Viera, 1958-
Definovanie životnej úrovne. Prístupy k analyzovaniu životnej úrovne. Výber a redukcia premenných. Konštrukcia syntetickej premennej. Porovnanie krajov Slovenskej republiky s krajmi Českej republiky, a to z hľadiska dosiahnutej životnej úrovne obyvateľstva.