Výber optimálnych monetárnych cieľov pre Európsku centrálnu banku - Neupauerová, Marianna
Na prelome 80/90-tych rokov mnohé z centrálnych bánk vo vyspelých krajinách zanechali používanie menových agregátov ako sprostredkujúceho cieľa monetárnej politiky. Následne ich makroekonomické výsledky boli a sú stále priaznivejšie. Európska centrálna banka pokračuje naďalej v používaní menových agregátov a jej makroekonomické úspechy sú podstatne horšie a nepriaznivý je aj ich trend. Aktuálne trendy v monetárnej politike centrálnej banky. Zmeny v použití sprostredkujúcich cieľov. Sprostredkujúci cieľ Európskej centrálnej banky. Prednosti inflačného cielenia. Porovnanie makroekonomických výsledkov vybraných krajín. Konečný cieľ Európskej centrálnej banky.