Meranie chudoby v krajinách Európskej únie a na Slovensku - Ľapinová, Erika
Prístupy k definícii chudoby. Otvorená metóda koordinácie politík krajín EÚ v oblasti sociálnej inklúzie.Spoločné indikátory chudoby a sociálneho vylúčenia pre krajiny Európskej únie a zdroje dát, ktoré sa pri ich vykazovaní používajú. Meranie príjmovej chudoby. Laekenské indikátory založené na príjme a ďalšie spoločné indikátory chudoby a sociálne exklúzie v krajinách EÚ. Národné indikátory chudoby.