Prečo mladých remeslá nelákajú - Horníková, Zuzana
Pokles počtu a úrovne učňov stredných odborných učilíšť. Nezáujem mladých o učňovské školstvo. Na učňovky väčšinou nastupujú študenti, ktorí sa nedostali na inú školu, čo sa odrazí na vzťahu a kvalite štúdia a práce. Snaha učňovských škôl získavať študentov. Spolupráca škôl s biznisom. Prax a exkurzie.