Teoretické aspekty priamych zahraničných investícií - Táncošová, Judita
Priame zahraničné investície (PZI) ako jedna z možností ako riešiť problém nedostatku vnútorných zdrojov v tranzitívnych ekonomikách. Definície praimych zahraničných investícií. Členenie PZI podľa J.H. Dunninga. Teoretické vymedzenie PZI. Charakteristika niektorých vybraných teórií, ktoré je potrebné skúmať a zovšeobecňovať a vyvodzovať určité závery, ktoré je možné využívať na rozvoj tejto formy medzinárodného podnikania.