Úloha a význam logistického podniku ako poskytovateľa logistických služieb - Dupaľ, Andrej
Poskytovatelia (dodávatelia) logistických služieb sú špecializované firmy zapájajúce sa do logistických reťazcov. Poskytujú výrobcom hmotného tovaru (predávajúcim) a predajcom individualizované služby, počínajúc od prepravy dielcov, komponentov či hotových výrobkov alebo ich skladovanie, triedenie a kompletizovanie, vrátanie riadenia procesov na základe know-how dodávaného poskytovateľom. Zadávanie logistickýc služieb, outsourcingu logistiky. Fungovanie logistických podnikov a poskytovateľov logistických služieb.