Dopad začleňování ČR do EU na regulaci a ochranu hospodářské soutěže - Paleta, Tomáš
Regulačná politika a ochrana hospodárskej súťaže vo vzťahu k procesu pristupovania k EÚ. Harmonizovanie českého právneho rámca s právom európskym ovplyvnilo v podstate všetky ekonomické subjekty. Dopad zmeny súťažného práva, konkrétne Zákona o hospodárskej súťaži. Tiež ďalšie regulačné orgány - Český telekomunikačný úrad, Česká centrálna banka a Energetický regulačný úrad museli podniknúť prípravy na odlišný regulačný režim v EÚ. Analýza a popis chovania regulátorov a regulovaných v rokoch, ktoré predchádzali vstupu do EÚ.