Nové chápanie bezpečnosti a pohľad na terorizmus ako bezpečnostnú hrozbu v súčasnom svete - Škvrnda, František
Súčasný terorizmus ako jedna z najvýraznejších bezpečnostných hrozieb. Stručná charakteristika nového chápania bezpečnosti (bezpečnosť ako sociálny fenomén). Charakteristika bezpečnosti. Bezpečnosť ako fenomén statický alebo dynamický. Kategoriálny aparát nového chápania bezpečnosti. Bezpečnostné hrozby. Sociálne atribúty terorizmu a ich význam pre boj s ním.