Trendy a limity dopravy v Európe
Riešenie a optimalizácia vývoja dopravy v členských krajinách Európskej únie. Vplyv dopravy na životné prostredie. Miera znečistenia vzduchu a vôd. Vplyv dopravy na zdravotný stav ľudí. Prijaté obmedzenia týkajúce sa cestnej dopravy a limitov na emisie. Náhradné riešenia pohonu automobilov alternatívnymi palivami. Z hľadiska ekologických parametrov najvýhodnejšie elektromobily.