Pokus o teoretické východiská analýzy etnických a náboženských konfliktov - Greguš, Peter
Náboženské a národnostné konflikty môžu vyústiť do ozbrojeného konfliktu. Primárnym záujmom konfliktov býva rozšírenie územia alebo ovládnutie "nepohodlného" etnika. Etnické konflikty. Množstvo rozdielov medzi etnikami. Súčasné etnické konflikty v Európe. Náboženské konflikty.