Malé podniky tvoria chrbtovú kosť každej ekonomiky - Kromerová, Viola
Malé a stredné podniky (MSP) ako významné súčasti ekonomiky Slovenska. Činnosť Slovenského živnostenského zväzu, ktorý reprezentuje záujmy malých a stredných podnikateľov. Spolupráca organizácie s Európskou úniou - Európska únia remesla, malého a stredného podnikania. Propagácia záujmov MSP v oblasti štandardizácie.