Niektoré súvislosti vývoja násilia - Hulan, Bohumír
Vývoj násilia od počiatkov ľudskej civilizácie až po súčasnosť. Násilné formy riešenia vzťahových problémov. Vojny vždy predstavujú koncentrovanú formu násilia. Snaha riešiť otázku násilia od čias najstaršej ľudskej kultúry. Rôzne názory na riešenie problému násilia. Fenomén vojny. Definícia vojny. Rôzne typy vojen. Terorizmus a jeho miesto medzi jednotlivými typmi ozbrojených ohrození.