Európska únia regiónom - Piliarová, Janka
Autorka poukazuje na možnosti, ako zmierniť regionálne rozdiely v rámci krajiny, ako i znížiť zaostávanie Slovenska za vyspelými členskými štátmi EÚ. Regionálna politika prispieva k rozvoju zaostávajúcich regiónov, reštrukturalizuje úpadkové priemyselné oblasti, vedie k ekonomickej diverzifikácii vidieckych oblastí, kde je poľnohospodárstvo na ústupe, či k revitalizácii zanedbaných mestských štvrtí. Pritom sa kladie dôraz na tvorbu pracovných miest. Finančné zdroje EÚ.