Rizikový kapitál v medzinárodnom pohybe kapitálu - Piovarči, Andrej
Pojem rizikový kapitál. Enormný nárast toku rizikového kapitálu v rámci finančných systémov takmer všetkých rozvinutých krajín. /Viac ako dve tretiny pripadajú na USA./ Úloha rizikového kapitálu v rámci medzinárodného pohybu kapitálu. Rizikový kapitál podporuje globálnu konkurencieschopnosť firiem a v dlhom období prináša likviditu do medzinárodného obchodu a pohybu kapitálu.