Manažment európskej bezpečnosti - reflexia v SR - Pawera, René
Nosným prvkom stratégie Európskej komisie je zabezpečiť prosperitu, solidaritu a bezpečnosť pre všetkých občanov EÚ. Otázka zachovania a udržania národnej a medzinárodnej bezpečnosti. Problém bezpečnosti v SR. Predpoklady do budúcnosti - obmedzenie vojenskej sily v Európe a vo svete. Existencia Armády SR pre prípad potenciálneho ohrozenia. Slovensko ako aktívny regionálny aktér bezpečnostnej politiky EÚ.