Regionálne disparity v Európskej únii - Porubský, Jozef
Príspevok poukazuje na regionálne disparity medzi regiónmi Európskej únie a hodnotí vývojové trendy na Slovensku. Problematika existencie regionálnych disparít medzi regiónmi je nevyhnutnou súčasťou zjednocujúcej sa Európy. V práci boli využité sekundárne zdroje údajov, pri spracovaní bola použitá metóda komparácie, analýzy a vedeckej abstrakcie.