Európska dimenzia skúmania paradigmy mieru - niektoré metodologické aspekty - Vlček, Dalibor
Skúmanie otázok vojny a mieru (paradigmy mieru). Rôzne názory na riešenie otázok zabezpečenia mieru a odvrátenia vojen - história. Súčasný prístup k zabezpečeniu mieru vo svete. Tri základné línie. Definície príčin vojen.