Nové úlohy Európy - Európskej únie - v boji proti globálnemu terorizmu - Balhar, Víťazoslav
Hlavné dominanty vývoja globálneho sveta 21. storočia. Význam budovania novej obrannej stratégie Európy. Význam spojenectva Európskej únie a USA. Príklady vzájomnej spolupráce Európskej únie - USA v obrannej stratégii. Záverečné hodnotenia.