Možnosti boje proti globálnímu terorismu na počátku 21. století - Eichler, Jan
Všeobecne prijímané a diskutované charakteristiky terorizmu. Základná charakteristika globálneho terorizmu (GT) ako jednej z najnaliehavejších hrozieb súčasného sveta. Možnosti boja proti terorizmu. Boj proti globálnemu terorizmu. Politické pôsobenie na základňu súčasného GT. Význam základne v pyramídovej štruktúre súčasného GT. Súčasný stav základne GT. Charakter súčasného konfliktu medzi Západom a islamským svetom. Zameranie politického pôsobenia na základňu globálneho terorizmu na začiatku 21. storočia.