Bezpečnostná situácia v Nigérii - Skovajsa, Juraj
Stručná politicko-hospodárska a sociálna situácia Nigérie. Bezpečnostná nestabilita. Najzávažnejšie nepokoje posledných desaťročí. Násilnosti z roku 2002 spojené s konaním súťaže Miss World. Protiprávne zabíjanie a zneužívanie moci bezpečnostnými silami.