Podpora reformám spoločensko-politická klíma na Slovensku vo volebnom roku - Bútorová, Zora
Celková bilancia roka 2005 v SR. Hodnotenie povolebného vývoja. Vnímanie sociálnych a ekonomických reforiem. Hierarchia spoločenských problémov. Pretrvávajúca nnerovnosť šancí vybraných skupín. Vnímanie postavenia a šancí príslušníkov maďarskej menšiny. Vnímanie diskriminácie na trhu práce. Názory verejnosti na celkové smerovanie spoločnosti.