Konec nekalých obchodních praktik? - Mišúr, Peter
Smernica Európskeho parlamentu o nekalých obchodných praktikách a jej cieľ zabezpečiť, aby sa vnútorný trh EÚ stal v rozvíjaní poctivého obchodu priestorom " bez vnútorných hraníc". Pôsobnosť smernice 2005/29/ES. Požiadavka na vkus a slušnosť v obchodovaní ponechaná na kompetencie jednotlivých členských krajín. Možnosť kontroly povolených obchodných praktík prostredníctvom Kódexu správania. Vybrané právne akty ES pre reklamu a obchodnú komunikáciu.