Náboženský terorizmus ako ohrozenie bezpečnosti - Hašková, Magdaléna, 1980-
Náboženstvo a násilie. Skúsenosti z posledných rokov vývoja svetovej politiky a nových hrozieb bezpečnosti nútia prehodnotiť miesto náboženstva na politickom poli a skúmať jeho vzťah k terorizmu. Spojenie medzi náboženstvom a násilím možno pozorovať vo všetkých svetových náboženstvách. Fundamentalistické hnutia a násilie. Charakteristika náboženského terorizmu.