Boj proti praniu špinavých peňazí ako súčasť boja proti terorizmu - Gáliková, Lucia
Pranie špinavých peňazí - legalizácia príjmov z trestnej činnosti. Pranie špinavých peňazí je v súčasnosti diskutovanou témou v národnom aj medzinárodnom meradle. Pranie špinavých peňazí je fenomén, ktorý je sprievodným znakom organizovaného zločinu. Kroky podniknuté v medzinárodnom meradle na elimináciu nebezpečenstiev, ktoré prináša pranie špinavých peňazí. Snaha o zamedzenie financovania terorizmu.