Vo vodnom hospodárstve integrovane - Miklós, László
Vodné hospodárstvo ako základné odvetvie fungovania a ďalšieho rozvoja hospodárskej politiky každého štátu. Voda ako život, voda ako živel - z toho vyplývajúce základné úlohy vodného hospodárstva. Ďalšie úlohy. Zabezpečovanie plnenia medzinárodných záväzkov, ktoré sme prijali pred vstupom do EÚ. Plán rozvoja verejných vodovodov a kanalizácií. Uplatňovanie zásady minimalizovania negatívnych vplyvov na životné prostredie. Program protipovodňovej ochrany SR do roku 2010. Odstránenie následkov povodní na území Slovenska v rokoch 1997-1999. Rámcová smernica o vode a jej požiadavky. Koncepcia vodohospodárskej politiky SR do roku 2015. Príspevok ministra životného prostredia SR.