Využitie vody a pôdy pre zaistenie potravinovej bezpečnosti a udržateľného životného prostredia - Hríbik, Ján
Ústredným motívom 19. kongresu ICID (Medzinárodná komisia pre závlahy a odvodňovanie) bolo využitie vody a pôdy pre zaistenie potravinovej bezpečnosti a udržateľnosti životného prostredia. Pozornosť bola orientovaná na témy: Hospodárenie s vodou a pôdou pre zvýšenie poľnohospodárskej výroby pre uspokojenie potrieb hladujúcich, Harmonické spolužitie s povodňami a záplavami (návrhy, prevádzkovanie a udržiavanie novej generácie vodohospodárskych sústav, prerozdelenie finančných zdrojov na prevádzku už existujúcich).