Hrozba terorizmu, jej vnímanie a vplyv na bezpečnostnú orientáciu občanov - Murdza, Karol
Terorizmus a teror sú vnímané ako extrémne spôsoby použitia politicky motivovaného násilia, ktoré sa spájajú s vyvolávaním atmosféry strachu a všeobecného ohrozenia. Sprostredkovanosť vnímania hrozby terorizmu. Fenomenologické pohľady. Normativistická a etiketizačná optika. Konfraktuálnosť a revirzibilita. Kontextuálnosť vnímania. Koho sa týka hrozba medzinárodného terorizmu.