Nové trendy evropského trhu neživotního pojištění - Pulchart, Vladimír
Globálny poistný trh prechádza v posledných rokoch významnými zmenami. Nové modely (nízko nákladový predaj, modely postavené na silnej značke a distribúcii, či produktoví experti) významne zostrujú konkurenčné prostredie, dosahujú nadštandardný rast produkcie a ziskov a tak predstavujú nezanedbateľné ohrozenie pre tradičné poisťovne, t.j. klasických distribútorov širokej ponuky produktov. Aká je odpoveď klasických poisťovní na meniace sa trhové podmienky.