Lidská bezpečnost - pojetí a strategie: komparace přístupů členských států Evropské unie angažujících se v Human Security Network - Waisová, Šárka
Analýza a komparácia súčasného ponímania ľudskej bezpečnosti členských štátov Európskej únie, ktoré sú súčasne členmi združenia Human Security Network (HSN). Stručná história koncepcie ľudskej bezpečnosti. Agenda a stratégia medzinárodného združenia HSN. Prístup jednotlivých členských štátov HSN ( Írska, Holandska, Rakúska, Grécka a Slovinska) k chápaniu ľudskej bezpečnosti a stratégia uskutočňovania tejto agendy.