K vybraným kompetenciám učiteľov odborných ekonomických predmetov - Kompoltová, Soňa
Kvalifikácia učiteľov a pedagogická spôsobilosť. Profesijný štandard ako pojem, s ktorým sa prichádza do styku v súvislosti s kompetenciami učiteľov. Kompetencie učiteľov. Profesijný štandard definuje nevyhnutné (kľúčové) kompetencie vyhadrujúce spôsobilosť učiteľa/pedagogického pracovníka na výkon profesie v príslušnej kategórii. Požiadavky na učiteľa. Dôležitosť zmeny v príprave učiteľov.