Regionálna integrácia v subsaharskej Afrike Prípad Juhoafrického rozvojového spoločenstva - Lukáš, Ivan
Pokrok a integrácia v Juhoafrickom rozvojovom spoločenstve (SADC) v oblastiach bezpečnosti a ekonomiky. Regionálna integrácia po skončení studenej vojny - tzv. nový regionalizmus. Ekonomická a bezpečnostná charakteristika regiónu. Tradičný a ľudský prístup k bezpečnosti. Najvážnejšie prekážky v ceste úspešnej regionalizácie SADC.