Knowledge in the business strategy context - Tichá, Ivana
Článok vychádza z teórie zdrojového prístupu k podniku a rozvíja ho ďalej smerom ku znalostne orientovanému prístupu formou vymedzenia významu vedomostí v modernom podniku. Vzájomným porovnaním rôznych konceptov charakterizujúcich vedomosti prispieva k súčasnému poznaniu v oblasti strategického riadenia a k stimulácii procesu prijatia princípov znalostného riadenia v modernom podniku. Vytváranie znalostí, sprístupňovanie, distribúcia a aplikácia znalostí. Článok ťaží z literárnej rešerše spracovanej v rámci riešenia výskumného zámeru Informačná a znalostná podpora strategického riadenia financovaného Ministerstvom školstva, mládeže a telovýchovy ČR.