The evaluation of effects of the subsidary system on Slovak farms in different regions in the pre- and post-EU accession stage - Bielik, Peter
Prioritným cieľom analýzy je vyhodnotiť zmenu finančných podpôr vybraných poľnohospodárskych subjektov lokalizovaných vo výrobných podmienkach v rokoch 2003-2004. Analýza rozdeľuje podniky do dvoch skupín: prvá hospodári na pôde s vyšším produkčným potenciálom. Druhá skupina podnikov hospodári v horších prírodných podmienkach. Porovnávané regióny sa líšia geografickou polohou, výrobnými a klimatickými podmienkami, kvalitou pôdy. Analyzovanú vzorku tvorilo 119 poľnohospodárskych podnikov.