Results of agricultural enterprises economy in 2004 - Střeleček, František
Výsledok analýzy ekonomických výsledkov výberového súboru poľnohospodárskych podnikov hospodáriacich v rôznych výrobno-klimatických podmienkach. Na základe analýzy sú definované dlhodobé tendencie hospodárskych výsledkov a faktory ich ovplyvňujúce. Cieľom je zhodnotiť vplyv vonkajších podmienok hospodárenia v poľnohospodárskych podnikoch na výsledky hospodárenia a analyzovať vplyv vstupu ČR do EÚ na zmenu ekonomických podmienok poľnohospodárskych podnikov a na základe analýzy navrhnúť opatrenia, ktoré posilnia vplyv poľnohospodárskeho podnikania na rozvoj vidieka a kvalitu života vidieckeho obyvateľstva.