Po upravenej ceste sa ľahšie beží - Vlčko, Ján
Názory vlády a podnikateľov na stav podnikateľského prostredia sú si blízke. Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) koncom roka 2005 zorganizovala anketu o tom, čo očakáva podnikateľská sféra od vývoja slovenskej ekonomiky a podnikateľského prostredia. Postupné zlepšovanie podnikateľského prostredia. Nevýhoda - časté zmeny v legislatíve. Hodnotenie reforiem. Na základe analýz ekonomického prostredia SR a posúdení skúseností niektorých krajín EÚ, SOPK odporúča šesť zásadných opatrení.