Collective bargaining and industrial relations in agriculture - the case of Slovakia - Buchta, Stanislav
Napriek vývoju súkromného podnikania v poľnohospodárstve, poľnohospodárske družstvá sú stále dominantné. Základné informácie a dáta o poľnohospodárskom sektore na Slovensku. Štruktúra subjektov v poľnohospodárstve, štruktúra poľnohospodárskych zvierat, úloha poľnohospodárstva v národnej ekonomike. Členstvo v profesionálnych, zamestnávateľských a odborových organizáciách v poľnohospodárstve, úlohy a kompetencie. Hlavné pracovné rozpory za posledných 5 rokov. Politika podpôr nezamestnaným, príjmy na vidieku.