Lidský kapitál - klíčový zdroj konkurenceschopnosti - Zdražilová, D.
Analýza súčasného stavu konkurencieschopnosti ľudského kapitálu Českej republiky v kontexte jeho začleňovania do svetovej ekonomiky a novej paradigmy globalizačných procesov. Náčrt vízií možného ďalšieho vývoja pre ČR. Získavanie medzinárodných konkurenčných výhod. Nové paradigmy konkurencieschopnosti. Konkurencieschopnosť ľudského kapitálu národných ekonomík. Flexibilita trhu práce, nové formy zamestnaneckých vzťahov a organizácie práce.