Systém - INTRASTAT - Jarošová, Beáta
Systém Intrastat bol zavedený v štátoch Európskej únie od 1. januára 1993, kedy bol vytvorený jednotný trh. Jeho zavedenie súviselo so zrušením colných kontrol medzi členskými štátmi EÚ. Intrastat je štatistikou obchodovania s tovarom medzi členskými štátmi. Extrastat systém je štatistikou obchodovania s tovarom spoločenstva a jeho členskými štátmi s nečlenskými krajinami. Systém Intrastat je napojený na daň s pridanej hodnoty. Čo je a čo nie je predmetom hlásenia Intrastat SK. Základné pojmy. Plnenie spravodajskej povinnosti. Formuláre hlásení.