Analýza zoskupení bodov v regulačných diagramoch - Hrnčiarová, Ľubica
Podniky musia byť schopné produkovať produkty s prijateľnou variabilitou sledovaných ukazovateľov kvality. Nástroje štatistickej regulácie procesu umožňujú udržiavať stabilitu procesu a zlepšovať jeho spôsobilosť prostredníctvom redukcie variability. Jedným z nástrojov štatistickej regulácie procesu sú regulačné diagramy. Zoskupenia bodov v regulačných diagramoch.