Systémové predpoklady pre realizáciu obchodu a služieb na vnútornom trhu EÚ - Mogyorosiová, Zuzana, 1975-
Zmeny systémových podmienok pre realizáciu obchodu a služieb. Obchod s tovarom na vnútornom trhu EÚ. Pohyb služieb na vnútornom trhu EÚ. Analýza podmienok pre realizáciu obchodu a služieb v EÚ naznačuje, že napriek snahe o čo najväčšiu liberalizáciu a tým o zabezpečenie realizácie cezhraničných obchodných transakcií za podmienok, ktoré sa čo možno najviac podobajú podmienkam realizácie obchodu s tovarmi a službami v rámci národného hospodárstva, v praxi dochádza často k uplatneniu prekážok rôzneho druhu. Konštatovanie, že liberalizácia pohybu služieb je problematickejšia než liberalizácia pohybu tovaru.