Posilnenie vzťahov NATO - Ukrajina, Čiernomorská flotila a Krym - Šutiaková, Zuzana
Krym a Čiernomorská flotila - otázka teritoriálnej integrity a suverenity Ukrajiny. Špecifické postavenie Krymu. Vplyv osudu Čiernomorskej flotily na ašpirácie Ukrajiny stať sa členom NATO. Vplyv krymskej otázky na približovanie sa Ukrajiny k Severoatlantickej aliancii.