Ekonomika Japonska: strukturálními reformami k překonání stagnace - Fárek, Jiří
Stagnácia japonského hospodárstva v 90. rokoch. Príčiny hospodárskej stagnácie. Finančná podpora neproduktívnych firiem, kontroverzných projektov a zaostávajúcich odvetví. Platobná neschopnosť a nedobytné bankové pôžičky. Deflačný vývoj od druhej polovice 90. rokov. Reformná iniciatíva premiéra Koizumiho. Japonská pošta katalyzátorom hospodársko-politických zmien. Výsledky reforiem a perspektíva hospodárskeho rastu. Japonsko-čínske hospodárske vzťahy.